Apells trädgård AB logotype

Ålsten

Ibland kan en trädgård som inte fått kärlek på några år må bra utav en dags skötsel. Har du eller någon närstående svårt att ta hand om trädgården hjälper vi gärna till!

 

VÄRT ATT VETA

En liten firma med personligt engagemang

Apells trädgård AB är en liten firma med fokus på nöjda kunder och väl utförda arbeten. Kvalitet och kreativitet är våra viktigaste konkurrensmedel. Vi är aldrig billigast men vi ger dig valuta för pengarna. Henrik som driver företaget är utbildad trädgårdsmästare med inriktning på anläggning och skötsel och våra samarbetspartners är alltid mycket skickliga inom sina yrkesområden. Du ska vara nöjd när vi är klara med ditt arbete!

Angående beskärning

Många undrar över beskärning. Hur gör man, vilken tid ska man beskära olika växter och hur mycket kan man ta bort? Hur är den svåraste frågan att svara på eftersom det skiljer sig mycket mellan olika växtslag, ja till och med inom samma växtgrupper kan det skilja sig mycket. Vissa växter som till exempel idegran tål hård beskärning och hämtar sig snabbt, andra kräver en mer varsam hand och kan ta väldigt lång tid att återhämta sig. Vi beskär alltid professionellt och ”enligt handboken”.

Så ser vi på beskärning

Den första beskärningen av ett nyplanterat träd ska göras i ett tidigt skede (efter 2-3 år) för att styra trädets utseende och främja trädets hälsa. Genom att beskära fruktträd på rätt sätt skapar man ett bra mikroklimat i kronan med ljus, luft och värme som i sin tur skapar rätt förutsättningar för trädets förmåga att skapa god och frisk frukt.

Vad vi INTE gör

Vill du kapa ner träd ”halvvägs” för att de skymmer solen men ändå ha kvar en del som insynsskydd så får du vända dig till någon annan. Att göra så innebär att man kraftigt förkortar trädets livslängd och dödsdömmer dem.
Vi fäller gärna träd om de är felplacerade eller innebär en risk för person eller egendom. Därefter kan vi ta fram flera bra alternativ för insynsskydd som är optimala för platsens förutsättningar.

 

©Apells trädgård AB 2014 - Alla bilder och texter tillhör Apells trädgård AB och får ej användas utan tillstånd.