Apells trädgård AB logotype

Ålsten

Exempel från ett arbete vi gjort tillsammans med Form & Funktion i Sverige AB. Denna tomt ritades av Cajsa Lundin (Form & Funktion) och anlades av Per (Form & Funktion), mig och Lena Jacobson (Allena trädgård). Vi arbetar ofta tillsammans då vi både trivs tillsammans och kompletterar varandra på ett bra sätt. Dessutom tänker vi på samma sätt kring kvalitet och kundvärde.

 

VAD VI GÖR

Apells trädgård gör allt från skisser/ritningar till plantering och skötsel samt anläggningsarbeten i både sten och trä. Vårt mål är alltid att skapa en trädgård som passar era behov såväl som era önskemål. För att se exempel på arbeten vi gjort se vår Facebooksida eller följ vårt Instagramflöde.

EXEMPEL PÅ ARBETEN VI UTFÖR

  • Trädgårdsdesign, ritningar och skisser. Henrik som driver Apells trädgård är före detta grafisk formgivare och i vårt nätverk så finns både trädgårdsdesigners och landskapsarkitekter vilket gör att vi kan erbjuda hjälp med allt från smått till stort.
  • Växtvalshjälp. Känner ni er osäkra och vill ha stöd för att skapa en hållbar och vacker miljö med rätt växter för platsen så hjälper vi dig gärna.
  • Beskärning av träd, häckar och buskar. Vi arbetar för en hållbar utveckling och fokuserar på växternas hälsa.
  • Stenläggning, uteplatser, gångar, murar och uppfarter.
  • Trädäck, altaner och pergola.
  • Plantering, häckar, rabatter, urnor med mera.
  • Skötsel, gräsklippning, bevattning, rensning med mera.
  • Trädfällning, vi har även goda kontakter med arborister vid svåra lägen!
  • Rådgivning. Vi kan erbjuda en personlig konsultation i trädgården där vi under en timme (eller två) går runt och undersöker och diskuterar era förutsättningar och möjligheter. Under tiden får ni själva anteckna.
  • Trädgårdsstyling inför försäljning, öka intresset och budgivningen på ditt objekt. En välskött trädgård ger ett positivt intryck redan innan man klivit in i fastigheten.

EXEMPEL PÅ ROT- & RUTBERÄTTIGAT ARBETE

RUT, Hushållsnära tjänster berättigar dig till ett avdrag på 50% av priset på tjänster som t ex trädbeskärning, häckklippning, skötsel och ogräsbekämpning. Det har bara att göra med skötsel av redan anlagda miljöer. (När det gäller trädgård.) Maxbelopp per person och år är 25.000 kr.

ROT, Renovering och tillbyggnad. Här kan du få avdrag när vi bygger altaner. Tyvärr berättigar inte nyanläggning av gräsmatta eller stenläggningar till ROT-avdrag. Maxbelopp per person och år är 50.000 kr.

Läs mer på Skatteverket om vad som gäller.

ÅRET I TRÄDGÅRDEN

Vårvinter
Vintermånaderna är perfekta för att planera sin trädgård och på så sätt vara klar att starta anläggningen tidigt på säsongen. När temperaturen tillåter så kan äppelträdsbeskärningen påbörjas. När temperaturen inte understiger -10 grader så är det dags!

Våren
Skötsel, plantering och häckklippningar är lämpliga nu. När tjälen gått ur marken så kan anläggningsarbetet påbörjas.

Sommar
Anläggningssäsongen är i full fart och dominerar vårt arbete. Skötselarbeten tar vi också i mån av tid.

Höst
Anläggningsarbetet förtsätter. Under Juli–September (JAS) är det perfekt att klippa såväl äpple som plommon, körsbär och päron. En mild oktober fungerar också utmärkt men när träden börjar släppa sina löv behöver de få vila och lagra energin till nästa år. Många häckar klipps också nu.
Här har ni en utmärkt chans att kontakta oss inför designjobb under vintermånaderna så vi hinner besöka er när trädgården fortfarande kan mätas och fotograferas.

Vinter
Tills tjälen lagt sig fortsätter höstens arbete med anläggning. Här ligger tyngdpunkten på designarbeten och planering av trädgårdar.

 

©Apells trädgård AB 2014 - Alla bilder och texter tillhör Apells trädgård AB och får ej användas utan tillstånd.